Snyggt jobbat
Det där med mat, är inte alltid min starka sida. Ändå vet jag att kroppen och jag behöver bra mat för att orka ta oss fram. Just nu är det måltid för måltid som gäller. När det är dags för frukost, bestämmer jag mig för om jag skall vara nyttig eller inte. Det är en dryg vecka sedan jag började igen, att ta steg för steg.
Det har gått bra så här långt. Till middag idag gjorde jag en gryta på fläskött som jag stekte ihop med champinjoner och lök. Kryddor blev salt och svartpeppar och sedan lät jag det sjuda i lite grädde.
Till det kokade jag haricorts verts samt gjorde en tomatsås på gul- och vitlök, rödvinsvinäger, salt och peppar samt krossade tomater samt torkad oregano. Jag har inte hittat färsk oregano. Det blev mer än gott och mättande. Sedan skalade jag en mango, vispade lite grädde med vaniljsocker till det. Allt toppade jag med en passionsfrukt.
Det har gått bra så här långt. Till middag idag gjorde jag en gryta på fläskött som jag stekte ihop med champinjoner och lök. Kryddor blev salt och svartpeppar och sedan lät jag det sjuda i lite grädde.
Till det kokade jag haricorts verts samt gjorde en tomatsås på gul- och vitlök, rödvinsvinäger, salt och peppar samt krossade tomater samt torkad oregano. Jag har inte hittat färsk oregano. Det blev mer än gott och mättande. Sedan skalade jag en mango, vispade lite grädde med vaniljsocker till det. Allt toppade jag med en passionsfrukt.
Kommentarer
Trackback