Kan någon förklara?

Vi skall nu gå in i årsarbetstid och önskas sysselsättningsgrad och det skall visst vara både för- och nackdelar med det. Fördelen - den enda tror jag - är att vi skall täcka för varandra vid frånvaro och på så vis bli av med okända vikarier i så stor utsträckning som möjligt.

Önskad sysselsättningsgrad är bra för de som vill öka sin tjänst - men det finns ingen garanti att de får  de extra timmarna på den arbetsplats de i dag befinner sig utan måste jaga timmar på andra områden.  Men nackdelen är att de som inte vill öka sin tjänst, måste det.

Mail från chefen:

"Semster som är inlagd i TC (TimeCare=det program vi nu skall lägga våra scheman) alltså planerad semester som syns i schema skall INTE lättas in i självservice (där vi tidigare lagt in ledighet, extra arbetad tid etc) Ni som gjort detta tidigare kan gå in och plocka bort er post i självservice. Jag godkänner alltså er semester när jag kollar igenom ert schema.

Natten:
Natten måste ta semester som genererar tiden man tar semester ifrån Tar man 1 natt på 10 timmar måste man tänka på att man lägger antal semesterdagar som genererar i tid.

Ex. har man en sysselsättningsgrad på 64,23 % (som jag har) så har man en veckoarbetstid som ligger på 23,33 timmar. Detta delar man på 5 dagar så får man fram var en natt är värd i tid = 4,66 timmar. När man endast lägger en strönatt som semester i planerat schema förlorar man 1 semesterdag ( i stället för 2,14 som ni haft tidigare) men från er årsarbetstid försvinner bara 4.66 timmar.

Det kan förför vara bra att lägga 2 semesternätter i rad i planerat schema, ni förlorar då 2 semesterdagar och 9,33 timmar från er årsarbetstid.

Har ni huvudsemester i 4 veckor så försvinner 20 semesterdagar och 23,44*4 tim =93,2 timmar från årsarbetstiden ioch med TC och årsarbetstid. Jämför vi tidigare år och utan årsarbetstid kan jag se att några utav er på tx Björken natt har 4-veckors perioder med 9-10 nätter och då förlorade ni förra året ex9*2,14=19,26 semesterdagar alt 10*2,14=21,4 semesterdagar.


Det är endast beordrad tid som ger fyllnad och övertid. Möte och annat läggs till årsarbetstiden och är bra för er att använda som ni väljer att endast ta 1 semesternatt som bara genererar ex 4,66 timmar. Ligger ni då lite + i timbanken kan nu nyttja alla 25/31 semesterdagar till fullo. Vid planerad semester, alltså semester som ni beslutar er att ta efter det att schemat är klart gäller den semesterkvot som ligger på schema, kan variera beroende på hur många nätter i har under 4 veckor och er sysselsättningsgrad. Semesterkvoten blir då alltid högre än 1.0

Viktigt för er att tänka på med årsarbetstiden är att saldot inte får överstiga + 50 eller 20 - (timmar) Har ni över 50 + vid avräkningen den 31 mars ersätts ni inte för det som överstiget 50 +. Har ni minussaldo på mer än -20 timmar den 31 mars får ni ett löneavdrag med det som överstiger -20 timmar."

Visst är det rörigt? Att ta en natts semester innebär att vi förlorar (vilket vi redan gör eftersom vi inte får ut vårt ob-tillägg som semesterersättning. Vem annan blir ifråntagen sin lön när man har semester?) så vi bör ta 2 nätter semester vilket vi behöver det eller inte!

Årsarbetstid: Det innebär att vi skall jobba X antal timmar utöver vår tjänst och för dessa timmar får vi tydligen inte betalt. I ett annat infoblad stod det att om vi vill ha extra arbetade timmar i fyllnadslön, läggs det inte på årsarbetstiden och vi står där fortfarande med tid vi måste göra. Jag har svårt tro att arbetsgivaren höjer vår lön i övrigt så det passar ihop med de extra timmar vi måste göra.

Har vi inte lyckats få ihop alla timmar vi måste och står mer minus än 20 timmar, dras det på vår lön!! Om vi har över 50 timmar extra utöver de bestämda extra timmar vi skall jobba, får vi inte betalt!

TC - vi skall lägga eget schema och önska hur vi vill arbeta. Vi behöver därmed inte vara beroende av de schemarader vi idag jobbar på. Detta innebär att de som är nöjda med schemaupplägget kan tvingas att ändra sina scheman till förmån för de som vill ändra! Är det rätt och riktigt? Vi har just ett sådant exempel på jobbet där en semestervikarie inte vill jobba delade turer på helgerna som ordinarie schman idag ligger (t.ex 7-12 och 16-21 ena dagen) och chefen godkände att hon fick jobba som hon själv vill. Det innebär att HELA ORDINARIE kollegium tvingas ändra på SINA ORDINARIE SCHEMAN för att en enda person, som bara kommer in i sommar, vill ha det så! Det är inte rätt.

Sådana här saker gör att det kan bli osämja mellan kollegor som vill och de som inte vill ändra på sina scheman. Att vi inte skall få betalt (för det är så vi tolkar mailet) är skäl nog att inte vara kvar hos denna arbetsgivare.

Kan någon visa mig vägen här ifrån?

Kommentarer
Postat av: Micke

Ojoj, vilken röra!

..inte minst detta sista med vikarien som inte vill.

2011-06-02 @ 22:38:55
URL: http://kludd.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0